Uskoro 10. Vox Feminae Festival

Deseto jubilarno izdanje Vox Feminae Festivala održat će se u prvoj polovici listopada, s glavnim programom objedinjenim u dva vikenda: 8. i 9. listopada te 15. i 16. listopada u prostoru Kulturno informativnog centra KIC i Dokukina u Zagrebu.

Nakon mučenica, superjunakinja i zločinki – kojima su bile posvećena prethodna izdanja festivala, ovogodišnji Vox Feminae za centralnu temu uzima “djevojke i djevojaštvo”. Kroz predavanja, radionice, diskusije , radionički i filmski program te popratne sadržaje naglasak festivala biti će stavljen na analizu djevojaštva; fokusirajući se prije svega na načine na koje djevojke i žene, kako kroz vlastito življeno iskustvo, tako i kroz umjetničke i aktivističke prakse, pregovaraju s kulturom u kojoj žive i koja ih je oblikovala.

Cilj je ovogodišnjeg Vox Feminae Festivala ojačati vidljivost društvenih teoretičarki i analitičarki te žena i djevojaka koje se bave praktičnim djelovanjem na polju umjetnosti, kulture ili aktivizma ali i aktualizirati ženski pokret, feminističku teoriju i razmišljanja suvremenih feminističkih teoretičarki učiniti dostupnim i pristupačnim široj publici, posebno tinejdžerkama i mladim ženama.

Fotografski natječaj 10. Vox Feminae Festivala

Deseti Vox Feminae Festival za otvorenje priprema izložbu mladih fotografkinja i njihovog pogleda na djevojke i djevojaštvo. Između nekolicine umjetnica čije će fotografije biti izložene u festivalskom prostoru (Arvida Byström, Chloe Shepherd, Maisie Cousins, Ash Armitage) u potrazi smo i za radovima lokalnih i regionalnih fotografkinja na festivalsku temu.

Uvjeti natječaja

• Na natječaj se mogu prijaviti fotografkinje svih životnih dobi
• Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše pet (5) fotografija
• Radovi trebaju biti priloženi u .jpg, .png ili sličnom adekvatnom formatu za web prijenos (radove u visokoj kvaliteti biti će potrebno dostaviti nakon natječaja)
• Rad mora biti vezan uz zadanu temu, odnosno ona mora biti polazište, ali potiču se različite perspektive, pristupi i interpretacije

Dodatno priložiti

• Ime i prezime umjetnice te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela)

Poželjno, ali ne i nužno:

• Opis i obrazloženje rada
• Godina kada je prijavljeni rad nastao te povijest izlaganja (ukoliko je bio izložen)
• Weblink na stranice koje nude više informacija o autorici/u

Natječaj je otvoren do 11. rujna 2016. godine, zaključno u ponoć. O rezultatima će prijavljeni/e biti obaviješteni do 18.9.2016. godine.
Radovi se primaju isključivo digitalno, putem mail adrese festival@voxfeminae.net uz subject “Za fotografski natječaj Djevojke”.

Kompletan festivalski program biti će objavljen sredinom rujna.

A.B.

 

0 comments