Promocija fanzina Slobodna dalmatinska splitska lezba

U okviru večerašnjeg Bitcherin Partya koji se održava u splitskom Chillton baru s početkom u 20 sati bit će predstavljen novi fanzin splitskih lezbi.

“Svi dobro znamo da je Djed Božićnjak nastao od svetog Nikole, a mi smo ga odlučile propisno proslaviti na još jednom Bitcherinu. Obucite se u Božićne opravice i dođite u Chilltona gdje vas čekaju Božićne kapice, čarape, Krampusove šibe i naravno – dobra muzika”, stoji u pozivu organizatorica.

Središnji događaj ovog već etabliranog partya jest promocija fanzina Slobodna dalmatinska splitska lezba koji je nastao pod mentorstvom iskusne splitske novinarke Duške Čolović. Ilustriran kolažima na 24 stranice u okviru različitih rubrika kao što su “Traženja”, “Ljubav”, “Svijet oko nas”, “I lipo i ružno” i “Mali rječnik pojmova”, ovaj fanzin, riječima voditeljice projekta Duške Čolović,  sadrži iskrena svjedočanstva djevojaka o njihovom suočavanju s vlastitim lezbijstvom, s predrasudama, s autohomofobijom, s homofobijom unutar zajednice.

Osim promocije fanzina, zaigrat će se i lutrija, a  a sve Nikoline i Nikole imaju besplatno prvo piće na šanku (uz predočenje osobne iskaznice, domovnice ili rodnog lista ne starijeg od šest mjeseci).

A.B.

 

0 comments