Preko 800 primjedbi i mišljenja na GUP

Tijekom javne rasprave o izmjenama GUP-a i Prostornog plana stiglo preko tisuću mišljenja, prijedloga i primjedbi.

Prošli mjesec na stranicama ovog portala postavili smo pitanje: “Splićani, je li vas briga?”. A  odnosilo se na izmjene GUP-a i javnu raspravu na koju smo vas pozvali da sudjelujete.

Sudeći prema informacijama iz ureda Grada Splita o broju pristiglih mišljenja i primjedbi čini se da jest.

Splićani, je li vas briga?

Tijekom rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita, od 13. rujna d do 12.listopada 2016. godine stiglo je  je 1099 mišljenja, prijedloga i primjedbi.

Od toga njih 216 odnosilo se na  Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita, 17 na Stratešku studiju utjecaja na okoliš Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita te  čak 866 na Prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita. Neke primjedbe su evidentirane više puta jer su građani istu primjedbu dostavljali e-mailom, poštom ili na protokol, poručili su iz Grada Split, no ne zna se o kojem je boju točno riječ.

Splitski GUP – grad kao križanac turističke destinacije i favele

Iz Grada Splita su poručili kako se trenutno vrši obrada pristiglih mišljenja, prijedloga i primjedbi iznesenih u javnoj raspravi, u sklopu pripreme cjelovitog izvješća o javnoj raspravi.

“Obradu vrše odgovorni voditelji u suradnji s nositeljem izrade  - Grad Split”, obavijestili su iz ureda Grada Splita.

Rok za pripremu izvješća je najviše petnaest dana od isteka roka za davanje pisanih mišljenja, prijedloga i primjedbi. Tada će izvješće  biti objavljeno na oglasnoj ploči i web stranici Grada Splita te na web stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH.

A.B.

0 comments