Pokrenuli portal za rješavanje gradskih problema, a takav već odavno postoji

Nezavisni splitski vijećnici pokrenuli portal isti kakav je već odavno pokrenula udruga Sunce.

Nezavisni splitski gradski vijećnici Ante Zoričić i Ivica Grubišić Gire pokrenuli su portal za rješavanje gradskih problema koji se zove Popravi grad, a nalazi se na adresi www.popravigrad.com.

“Ovaj portal zamišljen je kao mjesto gdje će građani Splita moći ukazivati na određene probleme i to slanjem slika, opisom problema te označavanjem lokacije gdje se on nalazi na google mapi”, rekli su vijećnici za jedan gradski portal.

Sinjaj problem, prijavi ga i traži informaciju

Sasvim dobra ideja, no portal iste namjene već duže vrijeme postoji, a pokrenula ga je udruga Sunce o čemu smo u nekoliko navrata pisali. Riječ je o portalu sinjaj.hr, na kojem svaki građanin ili građanka može prijaviti problem koji je uočio, a onda stručna služba iz udruge Sunce preuzima stvari u svoje ruke, obavještava nadležne, vrši monitoring nad rješavanjem problema te obavještava podnositelja prijave, ali i cjelokupnu javnost o ishodima procesa.

Krajem 2015. godine voditeljica projekta Ivana Krstulović Opara, objasnila nam je kako je tijekom prve godine rada na servis stiglo 267 prijava prema kojima je pravni tim Udruge Sunce postupio savjetom ili izravnom suradnjom s nadležnim institucijama. Neke su riješene, a neke su bile u postupku.

A.B.

0 comments