Izložba učenica Škole likovnih umjetnosti

U Info Zoni ovaj četvrtak 15. prosinca s početkom u 20 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom Fotokopirnica učenica Škole likovnih umjetnosti.

Izložba radova učenica Škole likovnih umjetnosti pod nazivom Fotokopirnica otvorit će se u četvrtak, 15. prosinca, u 20 sati u Info Zoni. Devet autorica realiziralo je atraktivne fotografske interpretacije poznatih slikarskih, fotografskih i filmskih djela.

“Autorice su se prihvatile zanimljivog zadatka da na svoj naèin reproduciraju kultne scene i likove omiljenih filmova te interpretiraju važne slike i fotografije iz povijesti umjetnosti. Za medij su odabrale fotografiju, a za modele same sebe, svoje školske kolege i profesore. Učeći, improvizirajući i snalazeći se, uspjele su unijeti svoje stavove i duh u fotografije, a istovremeno upoznati tehnike i vještine snimanja”,  objasnio je Kristijan Falak, profesor učenica fotografskog odjela drugog razreda Škole likovnih umjetnosti u Splitu.

Autorice fotografija su Laura Bobanac, Lara Ðuzel, Danica Katunarić, Jana Matošić, Katarina Penić, Barbara Pešut, Talia Tara Roje, Vanessa Viculin i Pavla Vukšić.

A.B.

0 comments