Za betonizaciju Marjana spremni!

Park šuma Marjan – pluća grada Splita, kako joj poneki tepaju, ili zaštićeni kulturni krajolik, kako je odavno utvrdila država, i dalje je na udaru “razvojnih vizija” koje nam stižu iz privatnog sektora. Naime, samo površnim pregledom stanja na tržištu nekretnina, odmah se da primijetiti da se tamošnje poljoprivredno zemljište prodaje po neusporedivo višim cijenama od onih koje su realne, kao i to da kupci mogu očekivati njihovu prenamjenu u građevinsko zemljište.

“Trenutno se u Park šumi Marjan prodaje nekoliko poljoprivrednih zemljišta po cijeni od 150 do 540 eura. U nekim od oglasa piše da će vrijediti puno više kad postane građevno i da je kupnja dobra investicija za budućnost”, upozoravaju iz Društva Marjan.

“Kako je moguće da je cijena negrađevnog, poljoprivrednog zemljišta u zaštićenom području Park šume Marjan tako velika? Ili možda oni znaju nešto više, a nitko od nadležnih ne usudi se to javno izreći”, pitaju se u Društvu Marjan s obzirom na još uvijek nejasan stav Grada Splita, a i neodgovorno ponašanje nadležnih osoba u toj instituciji.

S.T.