Udruga Franak prijavila viceguvernere HNB-a Poreznoj upravi

Kako bi se provjerila sumnjiva imovina četvorice viceguvernera Hrvatske narodne banke, Udruga Franak je podnijela kaznenu prijavu Poreznoj upravi. Naime, Udruga Franak smatra da je iz imovinskih kartica viceguvernera Damira Odaka, viceguvernera Tomislava Presečana, viceguvernera Bojana Frasa i viceguvernera Vedrana Šošića vidljiv nesrazmjer između imovine i primanja.

“Hrvatska narodna banka je institucija koja treba štititi interes svojih građana, a umjesto toga štiti interese poslovnih banaka. Sada postavljamo pitanje, temeljem uvida u njihove imovinske kartice, jesu li se prvo pobrinuli za svoj interes i kada će dobrobit građana doći na red?”, pojašnjavaju iz Udruge Franak.

Ujedno navode kako u “visokim društvenim krugovima kruže glasine o nadimku ‘Mister 5%’ kojeg je viceguverner Damir Odak stekao prilikom rada u OTP banci u Zadru na radnom mjestu predsjednika uprave, gdje je navodno odobravao kredite pravnim i fizičkim osobama bez provjere kreditne sposobnosti, uz nezakonitu proviziju od 5-10% od iznosa kredita”.

S.T.

0 comments