Učenici izloženi zračenju bezične tehnologije

Zbog sve glasnijih svjetskih polemika o tome koliko nam bežična tehnologija svakodnevno šteti, a posebno zbog upozorenja znanstvenika i liječnika širom svijeta koji tvrde da su djeca nepotrebno izložena takvim zračenjima, ministar obrazovanja, znanosti i sporta Vedran Mornar je od Institutu za medicinska istraživanja naručio studiju o toj problematici.

Kako javlja HRT, Kanada je za sada otišla najdalje, odnosno tamošnja Konfederacija vijeća roditelja donijela je rezoluciju kojom se poziva Odbor za obrazovanje da zaustavi instaliranje wi-fi uređaja i drugih bežičnih tehnologija u školama gdje je kabelska veza moguća.

Da postoje realne opasnosti bežične tehnologije potvrdio je i Dragan Poljak, profesor sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Poljak je kao najproblematičniji izdvojio mobitel jer se pri korištenju prinosi glavi, točnije, očima koji su slabo prokrvljene, kao i mozgu. “Ujedno, to je jedini efekt koji je dokazan u smislu toplinskog učinka”, pojasnio je.

O uvođenju bežične i žične konekcije u škole, ministar Mornar će odlučiti nakon što Institut za medicinska istraživanja prezentira nalaze studije.

S.T.

0 comments