U Splitu čak dvi akcije protiv bušenja Jadrana zbog nafte

Jedna akcija održava se na Rivi, a druga na Kragića poljani dok obje počinju u deset sati.

U sklopu kampanje S.O.S. za Jadran nevladine organizacije Greenpeace Hrvatska, Sunce, WWF Adria, Zelena akcija, Zelena Istra, Žmergo i BIOM organiziraju Dan akcije protiv bušenja Jadrana zbog nafte koja će se održati 11. srpnja.

Dan akcije organiziramo u više hrvatskih gradova, a akcija će u Splitu biti održana u subotu 11. srpnja od 10 do 11:30 sati na zapadnom dijelu Rive (na dnu Marmontove ulice) gdje će se građankama i građanima na zabavan način omogućiti da izraze svoje protivljenje štetnom projektu bušenja nafte u Jadranu.

Uz njih, građani i građanke Varoša, koji prosvjeduju protiv uzurpacije Kragićeve poljanje, odlučili su im se pridružiti te uz protest protiv bušenja nafte u Jadranu još jednom upozoriti kako ne žele da se livada na kojoj šetaju pse pretovri u pretovarnu stanica za miješani komunalni otpad.

“Raširimo kolo. Kome je draže ili bliže neka dođe u Varoš na Kragića poljanu, gdje nećemo samo razvijati transparente ili plakate protiv naftnih platformi u Jadranu, nego i pomagati nemoćnim Parkovima i nasadima i Čistoći u održavanju Kragića poljane. “Prema tome, u ruke papir, platno i flomastere ili rukavice i vreće za smeće i akcija. Svi ste dobrodošli”, stoji u pozivu organizatora čija akcija također počinje u 10 sati i trajat će do 12 sati.

A.B.

0 comments