Slab odaziv do 11 sati

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva do 11 sati glasalo je 326 279 birača tj. malo više od 9 posto od ukupnog broja.

Na prvom narodnom referendumu koji se održava danas građani Hrvatske odlučuju o ustavnoj definiciji braka. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva do 11 sati glasalo je 326 279 birača. Najveći odaziv zabilježen je u Zagrebačkoj županiji, gdje je glasalo 10,26 posto, a najmanji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tamo  5,48 posto građana iskoristilo svoje pravo za odlučivanje o referendumskom pitanju.

Oko 3,8 milijuna birača može na 6 700 glasačkih mjesta u zemlji i inozemstvu izaći na referendum te odgovarati na pitanje o ustavnoj definiciji braka.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavljivat će privremene rezultate glasovanja od 20 sati.

Nakon što su brojnim redakcijama iz inicijative U ime obitelji uskratili akreditaciju za praćenje njihovog “druženja s volonterimaa”, iz Kamanje glasam protiv poručili su: “Tek što je svanulo jutro ‘festivala demokracije’, inicijativa U ime obitelji zamračuje ne samo svoje financije i prostorije, već i hrvatski medijski prostor. Pitali smo se tko je sljedeći –  već danas to su novinari!

STav

0 comments