Reciklaža za osnovnoškolce

U okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje 2015., Udruga Sunce u suradnji s komunalnim poduzećem Čistoća u osnovnim školama diljem Splita i uže okolice, organizira natjecanje za najbolji razredni projekt vezan uz tematiku otpada i principe odgovornog postupanja s otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj. Natjecanje se provodi pod nazivom Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2015.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda te za učenike od 5. do 8. razreda. U okviru natjecanja, u razdoblju do 01. travnja 2015. učenici pod vodstvom razrednika/nastavnika trebaju osmisliti razredni projekt kroz koji će se promovirati odgovorno postupanje s otpadom i principi smanji, ponovno koristi i recikliraj te se na taj način promijeniti okoliš na bolje. Svaki razredni projekt potrebno je ovjekovječiti fotografijama kako to izgleda nakon odrađenog učeničkog projekta, a kako je izgledalo prije.

Nakon srijede, 01. travnja 2015.,  u uključenim školama organizirat će se posjeti volontera edukatora Udruge Sunce kada će učenici imati priliku predstaviti projekt te predati materijale vezane uz projekt (fotografije, video snimku, prezentaciju i sl.).  s podacima o nazivu razrednog projekta, školi i razredu.

Odluku o pobjedničkim projektima donijet će predstavnici Udruge Sunce i Čistoće, a prilikom ocjenjivanja razmatrat će se sljedeći kriteriji: doprinos promociji i provedbi principa smanji, ponovno koristi i recikliraj, zanimljivost, inovativnost ideje projekta, prezentacija projekta, povezanost s Danom planeta Zemlje, doprinos zaštiti okoliša općenito.

Prvoplasirani razredi iz obje kategorije nagradit će se Zelenim izletom u prirodi u organizaciji Udruge Sunce prema vlastitom odabiru. Drugoplasirani razredi bit će nagrađeni Zelenim izletom na području gdje se škola nalazi, dok će sve ostale škole i razredi biti nagrađeni za sudjelovanje prigodnim poklonom.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u natjecanju te na taj način želite dati svoj doprinos obilježavanju Dana planeta Zemlje 2015., ispunite prijavnicu  te je pošaljite na e:mail: info@sunce-st.org do ponedjeljka 09. ožujka 2015. godine.

R.T.

0 comments