Proljetni sajam razmjene sjemena i sadnica

Udruga Permakultura Dalmacija organizira proljetni sajam razmjene sjemena i sadnica koji će se održati u dvorištu OŠ Lučac u subotu 11. travnja.

Ovaj mali sajam početak je travanjskih aktivnosti udruge, a organizira ga s ciljem upoznavanja uzgoja pojedinih vrsta povrtnica i začinskog bilja. Ponesite vlastite viškove sjemena i sadnica i razmijenite ih s drugima, kao i znanje i iskustva o uzgoju pojedinih biljaka.

Tijekom sajma odvijat će se i prigodna radionica šumskog vrta s trajnicama. Namjera je demonstrirati način kako iskoristiti dostupan prostor i posaditi biljke koje će se međusobno podržavati i tako živjeti dugo i zdravo.

Radionicu će voditi Damir Šeler – agronom i permakulturni dizajner sa dugogodišnjim iskustvom u ekološkom uzgoju hrane.
Budući da je radionica dio sajma razmjene, preporuča se sudionicima da u zamjenu za sudjelovanje daruju školi sadnicu neke grmolike trajnice poput voćke ili ukrasnog cvijeća.

Za prisustvovanje na sajmu nije potrebna prethodna prijava, dok je za sudjelovanje u organizaciji u ulozi izlagača potrebna najava putem kontakata dostupnih na web-stranici Permakulture Dalmacija kako bi osigurali potrebno mjesto.

“Svi su dobrodošli, a posebno najmlađi”, kažu iz udruge.

Sajam počinje u 9 sati i trajat će do 13 sati.

A.B.

0 comments