Pozitiva i negativa tjedna

POZITIVA TJEDNA

seve

Tko?

Pjevačica Severina

Zašto?

Severina je za RTL dala izjavu o referendumu: “Ta gospođa koja se pojavila i koja je dobila zemlju od Crkve ima itekako što svojoj zemlji ostaviti u nasljeđe. Vašoj djeci Crkva neće ništa ostaviti u nasljeđe, oni će biti siromašni. Ono što im vi možete dati u nasljeđe je njihova sloboda. Ja vas molim da 1. prosinca glasate protiv. Ima jedna divna pjesma čovjeka koji je bio u nacističkom logoru. Kaže: Prvo su došli po Židove, ja se nisam oglasio jer nisam Židov. Ako budete šutjeli, sutra će doći po vas jer ste Dalmatinac u Zagrebu, invalid, zato što ste umirovljenik. Zato što imate siromašno dijete izbacit će ga iz škole jer niste bogati. Sutra će doći po vas. Danas homoseksualci, a sutra vi.”

Komentar STav-a:

Severina je više puta pokazala svoju angažiranu stranu i neovisno o njenim motivima, koje su neki skloni pripisati samopromociji, njena je poruka, prema našem, mišljenju najsnažnija od svih prošli tjedan.

 NEGATIVA TJEDNA

mrsic

 

 

 

 

 

 

 

Tko?

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić

Zašto?

Ministar Mirando Mrsić i dalje inzistira na ukidanju  dosadašnje odredbe o 8 sati dopuštenog prekovremenog rada tjedno i uvodi novu odredbu o 16 sati prekovremenog rada, i to bez kolektivnog ugovora zbog čega su Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) ovaj tjedan, kao i početkom listopada, napustili tripartitnu radnu skupinu za izmjene Zakona o radu. Unatoč kritikama, zakon, prema najavama ministra, ide u saborsku proceduru.

Komentar STav-a:

Daljnja fleksibilizacija i produženje radnog vremena potpuno su protivne socijaldemokratskom uvjerenju koje bi trebala zastupati partija na vlasti. Ovim potezom se jasno pokazuje kako zaštita radničkih prava ne da nije među prioritetima nadležnog ministarstva, nego prijeti da postane još jedno od ljudskih prava za koja će se trebati boriti u državi, koja ih iz dana u dan različitim skupinama sve više smanjuje.

STav

Prethodne Pozitive i negative:

Sudac Željko Rogić i Željka Markić iz inicijative U ime obitelji 

Saborski zastupnik Milorad Pupovac i nogometaš Josip Šimunić

0 comments

Trackbacks

  1. […] Pjevačica Severina i ministar Mirando Mrsić […]