Pozitiva i negativa tjedna

POZITIVA TJEDNA

milorad pupovac

Tko?

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac

Zašto?

Pupovac je prošlog utorka u Hrvatskom saboru pozvao zastupnike da minutom šutnje odaju počast žrtvi Vukovara. “Želim ovdje od svojih pet minuta odvojiti minutu da ustanete i da pokažemo da možemo biti veći nego što smo bili jučer, nego što smo bili ovih dana”, kazao je Pupovac zastupnicima koji su prihvatili njegov poziv. “Hrvatski nezaposleni očekuju od nas u Saboru, od Vlade i od države da nešto učine za njih. Ali ono što sasvim sigurno ne očekuju jest da rušimo ono što smo stvorili, a teškom mukom smo stvarali”, upozorio je Pupovac osvrćući se na ponašanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji je onemogućio državnom vrhu da sudjeluje u koloni sjećanja.

Komentar STav-a:

Pupovčevo pozivanje na jedinstvo nakon što se dan ranije dogodio raskol u Vukovaru, ozbiljno je upozorenje o narušavanju ustavnog poretka, a i još jedan pokušaj da se svakodnevni problemi hrvatskih građana zadrže u prvom planu.

NEGATIVA TJEDNA

simunic_indexcjpg

Tko?

Nogometaš hrvatske reprezentacije Josip Šimunić.

Zašto?

Josip Šimunić je nakon utakmice hrvatske reprezentacije s Islandom uzeo službeni mikrofon te uzvikivao ustaški poklič “Za dom spremni!”.

Komentar STav-a:

Šimunić očito ne poznaje povijest, iako tvrdi suprotno.  Zbog nepoznavanja elementarnih činjenica o ustaškim praksama tijekom Drugog svjetskog rata, u stanju je čuveni poklič dovesti u vezu s domoljubljem.

Prethodne Pozitive i negative:

Sudac Željko Rogić i Željka Markić iz inicijative U ime obitelji 

0 comments

Trackbacks

  1. […] Saborski zastupnik Milorad Pupovac i nogometaš Josip Šimunić […]