Potpišite peticiju za izgradnju novog skloništa za životinje u Dubrovniku

Volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik sastavili su peticiju kojom od Grada Dubrovnika traže da izgradi obećano sklonište za životinje.

Nakon izglasavanja proračuna za ovu godinu, ističu u Društvu, osigurano je 1,7 milijuna kuna za izgradnju novog skloništa. No, umjesto gradnje, Grad Dubrovnik se odlučio na potpisivanje Ugovora sa skloništem u Kaštelima kako bi se riješio pasa. Psi, kojih ima oko 350, moraju do 31. prosinca ove godine biti premješteni u sklonište u Kaštelima koje ima kapaciteta za samo 30 pasa. Po potpisanom Ugovoru, sklonište u Kaštelima dobit će i oko 300 eura po odvedenom psu, iako su volonteri trošili privatna i donirana sredstva kako bi sklonište 15 godina funkcioniralo.

Najavljen je i prosvjed na Stradunu u nedjelju, 25. listopada, s početkom u 10 sati, za spas skloništa koje grad sada želi ugasiti.

“Već 15 godina volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik vode brigu o napuštenim životinjama u gradu Dubrovniku. Sklonište Žarkovica, na brdu, zemljište je koje nam je dano na privremeno korištenje od strane bivše gradonačelnice do izgradnje novog skloništa. Lažna obećanja i prazne riječi jedinu su što su volonteri i psi dobili od Grada. Godine 2009. morali smo braniti živote pasa u skloništu zato što se gradonačelnik Andro Vlahušić odlučio na eutanaziju. Tada smo ih obranili, ali se sada, 6 godina kasnije, suočavamo sa sličnom situacijom. Kao da Grad svih ovih godine nema drugog rješenja”, kazali su organizatori.

Peticiju možete potpisati ovdje.

J. F.

0 comments