Otvoren omiljeni festival Splićana

Na rasprodanim Bačvicama sinoć je otvoren 8. Festival mediteranskog filma Split.

Regionalnom premijerom talijansko-albanskog filma “Zakleta djevica” sinoć je u rasprodanom ljetnom kinu Bačvice službeno otvoren osmi Festival mediteranskog filma Split.

Građane i turiste, koji filmove mogu gledati zahvaljujući engleskim titlovima, ali i brojne filmske i kulturne djelatnike, pozdravio je direktor FMFS-a Alen Munitić, koji je u svom uvodnom govoru psebno naglasio važnost publike za koju se ovaj festival radi. “Ne znam kako se izviniti svima vama koji sjedite svugdje naokolo, ali sve je to neka atmosfera koja čini ovaj festival onakvim kakav jest”, kazao je Munitić, kojeg je publika nagradila ogromnim pljeskom.

Što se tiče današnjeg programa, posjetitelji u kinoteci Zlatna vrata u 19 sati mogu pogledati  9-minutni film Dan Marjana Igora Jelinovića, nakon kojeg slijedi francuska mini serija Mali Quinquin  Bruna Dumonta, koju je New York festival usporedio sa serijom Twin Peaks. Večernji program s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Bačvice otvara Daddy Issues Judite Gamulin, a film koji će obilježiti subotu na FMFS-u je Nova prijateljica, neobična zabavna priča o ljubavi, gubitku i identitetu, francuskog redatelja François Ozona.

A.B.

 

0 comments