O TTIP-u u Splitu

Panel diskusija pod nazivom Transatlantski sporazum o trgovini i investicijama (TTIP) i njegov utjecaj na Hrvatsku u ponedjeljak, 9. ožujka, s početkom u 11 sati održat će se u velikom amfiteatru splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (Matice Hrvatske 15). Diskusiju organiziraju Sveučilište u Splitu i predsjednika saborskog Odbora za financije i proračun Srđan Gjurković.

“Ovoj temi koja bi mogla imati potencijalno veliki utjecaj na globalnu ekonomiju, pa samim time i na Hrvatske okvire, po prvi će se put javno raspravljati i to na najboljem mjestu za to, a to je sveučilište. Organizatori ovog panela uz podršku Američke gospodarske komore (AmCham), ovom diskusijom žele istaknuti i šanse za studente i fakultete u novim tehnologijama te standardizaciji/homologaciji trgovine koja otvara vrata boljoj suradnji i povezivanju ne samo Sveučilišta sa SAD-om, već i pomoći i ulozi Sveučilišta u razvoju i konkuretnosti hrvatskog gospodarstva”, stoji u najavi.

Uvodno će u ime Sveučilišta u Splitu na ovu temu govoriti rektor Šimun Anđelinović te prorektor za znanost i međunarodnu suradnju Alen Soldo. O utjecaju na gospodarstvo govorit će direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Andrea Doko Jelušić te voditelj ekonomskog odjela veleposlanstva SAD-a Michael Rousek.

Panel diskusija otvorena je za sve zainteresirane studente, profesore, gospodarstvenike i građane.

S.T.

0 comments