O medijima u Zlatnim vratima

Predstavljanje hrvatskog izdanja knjige Značaj medijskog integriteta te rasprava na temu  Kako vratiti medije i novinarstvo u službu javnosti – hrvatski slučaj održat će se sutra, 22. siječnja u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata (Dioklacijanova 7  od 12 do 14 sati).

Knjiga je dio projekta Medijski opservatorij jugoistočne Europe – jačanje kapaciteta i koalicija za praćenje medijskog integriteta i unapređenje reformi u medijima (South East European Media Observatory – Building Capacities and Coalitions for Monitoring Media Integrity and Advancing Media Reforms) koji je tijekom 2013. i 2014. godine provodilo  sedam organizacija civilnog društva iz sedam zemalja.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je hrvatski partner u projektu. Istraživanjem predstavljenim u knjizi obuhvaćeno je pet zemalja. U cijelosti je objavljen izvještaj o istraživanju provedenom u Hrvatskoj te sažeci izvještaja o istraživanjima provedenima u Albaniji, Bosni i Hercegovini,Makedoniji  i Srbiji. Za posjetitelje su osigurani besplatni primjerci knjige.

U raspravi sudjeluju: Saša Leković, urednik izdanja, predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo, Predrag Lucić, kolumnist Novog lista, Željana  Buntić-Pejaković, Cenzura Plus, Nataša Škaričić, slobodna novinarka te Nada Zgrabljić Rotar, profesorica komunikacijskih znanosti i novinarstva na Hrvatskiim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Predviđeno je da rasprava završi pitanjima i komentarima prisutnih a nakon predstavljanja knjige i tematske rasprave bit će organizirana i zakuska.

Informacije o projektu te cjelokupan sadržaj regionalnog izdanja knjige na engleskom jeziku možete pronaći ovdje, a hrvatsko izdanje knjige ovdje.

S.T.

 

 

 

 

 

0 comments