Ne damo Imunološki, ne damo naše zdravlje!

Radnička fronta poziva sve simpatizere i širu javnost na prosvjed protiv privatizacije Imunološkog zavoda u organizaciji  radnika koji ce se održati 28. svibnja  u 10 sati  na Markovom trgu u Zagrebu.

Okupljanje je na Trgu bana Jelačića od 9:30.

Pročitajte izjavu Radničke fronte:

Borba za očuvanje ove javne institucije od velikog značaja za opće dobro i zdravlje cijelog društva nastavlja se. Vlada još uvijek nije donijela nikakvu odluku o sudbini Imunološkog, radnici su mjesecima u neizvjesnosti, a oko inicijative Visia Croatica pojavile su se sumnje zbog netransparentnosti njenih najvećih “investitora”, koje se odbija imenovati dok se ponuda za otkup te inicijative ne potvrdi.

U konačnici se od bilo kakve privatne inicijative, čak i one u kojoj sudjeluje velik broj sigurno dobronamjernih sitnih ulagača (ali koja svejedno, kako je jasno, ne može bez velikih tajkunskih ulagača), ne može očekivati nikakvo drugačije nego profitno-tržišno poslovanje, što u konačnici za javno zdravstvo može biti samo štetno.

Slučaj Imunološkog dodatno dobija na značaju u kontekstu šireg napada na javno zdravstvo kojeg provode SDP-ovi neoliberali, a jednako će ga nastaviti i neoliberali iz HDZ-a. Organizirani otpor logici profita postaje sve nužniji dok promatramo kako se pokušavaju uništiti i posljednje tekovine socijalne države i općeg dobra pod neumoljivom logikom kapitalizma i privatnog profita.

Ne damo Imunološki, ne damo naše zdravlje!

 

0 comments