Kino Mediteran Salona

Kino Mediteran, projekt usmjeren na revitalizaciju kina u malim mjestima diljem Dalmacije, ovog puta revitalizira, odnosno donosi novi sadržaj na arheološki lokalitet Salona.

I dok se stariji Solinjani možda i sjećaju kino projekcija na Saloni, zahvaljujući Kino Mediteranu sada će i oni nešto mlađi, ali i njihovi gosti, dobiti priliku izgraditi takvo sjećanje.

Gostovanje se održava u sklopu festivala Putevima baštine, koji se od 19 do 24. rujna održava simultano u Solinu i Ljubuškom kao jedna od aktivnosti projekta Connecting Separated. Projekt je usmjeren na mapiranje i brandiranje kulturne i prirodne baštine duž nekadašnje rimske ceste Salona-Tilurij-Bigeste-Narona, čija trasa, sada dobrim dijelom pod asfaltom, i dalje predstavlja žilu kucavicu cijele Dalmatinske zagore.

Kino Mediteran gostuje na festivalu u petak, 23. rujna 2016. godine u vrtu Tusculum s dvije projekcije: kratki film iznenađenja te francuska crna komedija Priče s asfalta. Glavne uloge u filmu nose dvije velike francuske zvijezde Isabelle Huppert i Valeria Bruni Tedeschi, a film je pobjednik publike Festival mediteranskog filma Split.

A.B.

0 comments