Kampanja za legalizaciju betoniziranog Marjana

Bespravni graditelji na Marjanu, koji se nisu uspjeli namiriti temeljem Zakona o legalizaciji, s najavljenim izmjenama i dopunama splitskog GUP-a imaju ozbiljnu šansu ozakoniti svoje objekte. Kako bi riješili svoje “stambeno pitanje” jer nikome od njih navodno nije do profita, nastavljaju s javnim zagovaranjem, pa tako 9. lipnja u Domu HRM-a u Lori organiziraju veliku javnu tribinu.

Podsjećamo, uvjerljivom većinom vijećničkih glasova, čak 28 ruku je ustalo za, 18. svibnja na tematskoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka da se pokrene postupak za donošenje Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita, a u tom okviru predložena je i legalizacija ilegalnih građevina na Marjanu.

Splitski GUP kao šareni tepih

Kako smatra Goran Jugović, čelnik bespravnih graditelja okupljenih u Udruzi Merjan, članovi njegove organizacije nisu drugačiji od drugih koji su bez papira gradili objekte diljem zemlje. Pritom evidentno zaboravlja da se njihovi objekti nalaze na području park šume i zaštićenog kulturnog krajolika.  Na samu tribini uz ostale pozvao je gradske vijećnike, Društvo Marjan te druge aktiviste.

S.T.

 

0 comments