Kalilić i Splićani za čist i uređen Marjan

U tijeku su pripreme za najveću volontersku akciju građana u povijesti Splita pod nazivom Čist i uređen Marjan, a neki od Splićana, kako su izvještavali mediji već prionuli poslu. Akciju je pokrenuo dr. Joško Kalilić, koji je i napisao projekt kako pluća grada Splita dovesti na razinu koja je primjerena vremenu u kojem živimo.

Svoj poziv za pridruživanje akciji uputio je na brojne adrese, pa je tako mnoga splitska društva, udruge i organizacije zamolio da sudjeluju. Kako bi akcija poprimila šire razmjere, ponavljamo njegove upute.

Naime, Kalilić predlaže da se formiraju grupe od desetak volontera koje bi na Marjanu “preuzele” jednu od 1500 fiktivnih parcela na koje je park-šuma Marjan podijeljena, a svaka je velika približno 2000 metara četvornih.

“Molimo vas da pristupite projektu i formirate bar jednu grupu od 5-10 volontera od djelatnika vašeg Društva i preuzmete jednu “svoju” parcelu na koje je park-šuma Marjan podijeljena, te vodite brigu da tu parcelu ime svojeg društva održavate čistom i urednom (pod nadzorom Javne ustanove Marjan). Nakon uređenja parcele kod prvog dolaska, dovoljan je povremeni obilazak (bolje reći izlet ili šetnja po lijepom vremenu) nekoliko puta godišnje – radi kontrole već očišćene i uređene parcele”, stoji u Kalilićevom pozivu.

“Ova akcija je i prigoda da svi daju svoj doprinos ovoj velikoj i dugo očekivanoj akciji temeljitog čišćenja i trajnog uređenja Marjana – najljepšeg simbola grada Splita”, poručuje Kalilić.

STav

 

0 comments