Ivica Ivanišević u novoj Bookvici

U novoj Bookvici, koja će se održati 27. listopada s početkom u 20:30 sati, bit će predstavljen  novi roman Ivice Ivaniševića pod nazivom Primavera, priču o trojici braće koja teleportira čitatelje u Split 1939. godine. Ima tu ljubavi, revolucije, tradicije i ideologije, vratolomnih zapleta i nepredviđenih obrata.

“Kao fetivi Splićanin koji svoj grad poznaje u dušu, Ivanišević neusporedivom vještinom bilježi njegov neusporedivi ambijent, bez obzira na to o kojem se vremenu radilo – pa i o tuđoj memoriji piše kao da je njegova. Zato mu, kao u ovom romanu, nije problem posegnuti u sjećanje od prije sto godina, kad ga još nije bilo ni u naznakama, jer je spomenar Splita upisan u njegov autorski kôd, hod i u sve drugo što mu treba za fikciju o gradu kojega bi, da ga nema, Ivica Ivanišević sam izmislio.”

“Dođite na druženje s jednim od najduhovitijih splitskih ljudi od pera, a možda osvojite i knjigu koju krasi najljepša naslovnica hrvatske književnosti posljednjih godina”, pozivaju organizatori.

A.B.

0 comments