Grad Split stvara preduvjete za novu gradnju na Majranu? + VIDEO

Društvo Marjan upozorilo je na izgradnju kanalizacije u neizgrađenom i zaštićenom dijelu Marjana.

Grad Split je objavio  javni poziv Grad Split na svojim službenim stranicama objavio je javni poziv za uvid u spis za zahvat izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulici Pod Kosom – Meje u postupku izdavanja lokacijske dozvole na zahtjev Vodovoda i kanalizacije d.o.o. I iako se na prvi pogled čini se rutinski i poželjan zahvat poboljšanja životnih uvjeta građana Splita, u Društvu Marjan upozoravaju kako se “nigdje u pozivu ne spominje da će se glavnina zahvata odvijati u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan”.

Kako objašnjavaju u svom priopćenju, zahtvat će se također odvijati i na parcelama u Park šumi Marjan za koje se traži legalizacija protupravno izgrađenih i još uvijek nedovršenih stambenih višekatnica sa stanovima za tržište.

“Ne spominje se niti zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine. Radi li se o stvaranje preduvjeta za nove gradnje na parcelama koje nisu izgrađene? Tko je to i s kojim pravom odlučio da građani Splita koji poštuju zakone RH i uredno podmiruju svoje financijske obveze prema Gradu Splitu i tvrtkama u vlasništvu Grada, plaćaju postavljanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture onima koji su se ogriješili o zakone RH protupravno gradeći zgrade u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan?”, pitaju se u Društvu Marjan i upozoravaaju kako na ova pitanja traže odgovore jer, kao i svi građani Splita “zaslužuju znati što se sve financira njihovim sredstvima”.

O legalizaciji na Marjanu pogledajte što su rekli predsjednik Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Robert Koharević i Srđan Marinić iz Društva Marjan na nedavnom sučeljavanju u emisiji Cenzura Plus:

A.B.

0 comments