Država isključivi krivac za diskriminaciju djece s invaliditetom

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom poziva građane da se okupe na Skupu zajedništva koji će se  održati 2. svibnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi se time još jednom upozorilo na državu koja je jedina odgovorna za loš život tih mladih ljudi.

“Mi se kao zajednica ljudi svih vrsta invaliditeta već dugo zalažemo za sustavnost u odnosu države prema svim osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju i pritom ne dozvoljavamo da pravo na dostojanstven život bude ovisno o mjestu življenja, financijskim mogućnostima, životnim ili političkim opredjeljenjima, rasi, vjeri ili nacionalnosti”, poručuju iz Inicijative, a smatraju “apsurdnim nametanje mišljenja kako je za loš život civilnih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju kriv itko drugi doli država i vlasti koje su više od dvadeset godina imale priliku stvoriti kvalitetan život svim njezinim građanima”.

“Nikakav napredak ni poboljšanje ne vidimo. Svaki dan nam je, nažalost, sve gore i smatramo se dužnima povisiti svoj glas i pridružiti ga masi svih onih koji se osjećaju loše i poniženo kao mi. Dosta nam je diskriminacije, omalovažavanja, vrijeđanja i ponižavanja dok pokušavamo ostvariti osnovna ljudska prava”, upozoravaju.

“Samo zajedništvom možemo pokazati da nam je dosta i nikome više nećemo šutjeti na nepravde, uništavanje naših života, uništavanje budućnosti naše djece i ubijanje svega što je vrijedno svima nama. Obucite naše boje, boje jedine opredijeljenosti kojoj pripadamo. Obucite one naše žute majice koje nama znače vjeru u bolje sutra svih naših osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Vidimo se na Trgu!”, proučuju, jer “zajedno smo jači”.

S.T.

0 comments