Dekan Filozofskog fakulteta ne odustaje

Plenum Filozofskog fakulteta objavio je na Facebooku dopis koji je dekan Vlatko Previšić poslao prodekanici Branki Galić.

U njemu dekan podsjeća da je predložio smjenu prodekanice, koja se usprotivila potpisivanju ugovora s Katoličko bogoslovnim fakultetom, a koju je Fakultetsko vijeće odbilo, iako, kako smatra Previšić, prijedlog spada u njegovu ovlast da bira svoju “prodekansku ekipu”.

“Ovim putem Vas želim podsjetiti da sam na istoj toj sjednici Fakultetskog vijeća rekao da s Vama surađivati dalje ne mogu i da ste izgubili svako moje povjerenje. Navedena odluka ne može vratiti to moje izgubljeno povjerenje. Slijedom toga zahvaljujem Vam na pomoći, no ona mi dalje nije potrebna, kao uostalom niti drugim kolegama prodekanima. U Vaš mjesečni prodekanski novčani dodatak na plaću, kao i ostale prodekanske povlastice niti mogu, nit ću zadirati”, piše u dopisu Previšić.

“Još jedan dokaz mobinga dekana Previšića. Nakon što je Fakultetsko vijeće odbilo prijedlog o smjeni prodekanice, a Plenum izglasao smjenu dekana Previšića, on i dalje nastavlja sa svojim perfidnim i očajničkim istupima. Krajnje je vrijeme da dekan Previšić odstupi s mjesta dekana Filozofskog fakulteta i prestane sramotiti radnike i studente”, poručili su dekanu iz Plenuma Filozofskog fakulteta.

A.B.

 

 

0 comments