Čelnici Udruge Franak podnijeli ostavku

Zbog narušenih međuljudskih odnosa, čelništvo Udruge Franak podnijelo je ostavku. Naime, voditeljica udruge Katarina Lucić i njezini najbliži suradnici ocijenili su da s “određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima”.

Obavijest upućena svim članovima Udruge Franak prenosimo u cijelosti.

Dragi naši članovi,

prošle subote, 17. listopada 2015. godine, bila je zakazana izvanredna Skupština Udruge Franak koja je bila zatvorenog tipa. Zbog određenog broja članova koji su došli prisustvovati Skupštini, a nisu primili poziv za sudjelovanje, Skupština nije održana jer bi bila protivna statutarnim odredbama.

Već dulje vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima. Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi. Ostavku su dali sljedeći navedeni:

- voditeljica udruge i voditeljica ureda Katarina Lucić,

- voditeljica odnosa s javnošću udruge Ivana Bjelica,

- osoba ovlaštena za zastupanje i koordinator za istočnu Hrvatsku Krešimir Bajamić,

- koordinator Ekonomsko-pravnog tima Jurica Dobrinić,

- sve tri članice Nadzornog odbora,

- osoba ovlaštena za vođenje registra Marko Sinković,

- likvidator i osnivač Udruge Božo Ivošević,

- povjerenica za Južnu Hrvatsku Rozita Jeličić,

- povjerenik za više županija u Središnjoj Hrvatskoj Marijan Petruša,

- aktivistica zadužena za Bjelovarsko-bilogorsku županiju,

- povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik,

- povjerenik za Primorsko-goransku županiju Zdenko Sobol,

- povjerenica za Međimursku županija Darinka Bistrović,

- član Tima za odnose s javnošću Ivan Kontrec,

- članovi Regionalnog tima Istočna Hrvatska – Darija Švob, Igor Vučak i Ivan Sabo,

- članovi Regionalnog tima Južna Hrvatska – Irena Puljiz Toth, Zvonimir Šunjić, Ljubica Kežić i Kata Kukurić,

- te tri volontera redovna člana Skupštine.

Izrazito nas žalosti činjenica da nismo bili u mogućnosti pronaći zajednički jezik u svrhu rješavanja problema te da su osobne razmirice, interesi i motivi pojedinaca prevladali nad mnogobrojnim ljudskim sudbinama. Iz tog razloga, navedene osobe redovnog članstva i zaposlenice Udruge odlučili su dati ostavku te svoje planirane projekte i dalje zajednički provoditi, ali izvan Udruge Franak. Zahvaljujemo svim članovima koji su podržali naš rad i trud te doprinijeli na bilo koji način u višegodišnjoj borbi. Preostali redovni članovi Udruge će nastaviti s informiranjem članstva i izabrat će nova tijela udruge. Molimo sve naše članove za razumijevanje i strpljenje, a zbog gore navedenih razloga se konzultacije diljem Hrvatske neće održavati tokom listopada. Budućem vodstvu Udruge želimo puno uspjeha u nastavljanju ove borbe!

R.T.

0 comments