Bune se jer čovjek prima plaću za svoj posao

Ljubicu Vrdoljak smeta što Srđan Marinić prima plaću za svoj posao u Društvu Marjan.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća posljednje pitanje postavila je Ljubica Vrdoljak, koja je optužila Srđana Marinića, tajnika Društva Marjan za sukob interesa s obzirom da prima plaću od ove udruge, a istovremeno se nalazi u Upravnom vijeću Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan. Zanimalo ju je koliko je novaca Društvo dobilo od Grada Split te zaabrinuto dodala kako je godinama djelovalo na dobrovoljnoj bazi.  Čini se da ni sam gradonačelnik Ivo Baldasar nije shvatio da nema riječi o sukobu interesa jer se povukao riječima kako je Grad Društvu dao 150 000 kuna, ali da sam nije imao pojma da je Marinić za svoj rad i plaćen.

No zato je reagiralo Društvo Marjan čije priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Po prvi put od osnivanja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan dva člana Upravnog vijeća Javne ustanove su članovi Društva Marjan. Važno je istaknuti da je Javna ustanova osnovana na traženje i prijedlog Društva Marjan i, nažalost, nije opravdala očekivanja u pogledu poboljšanja zaštite i održavanja Marjana u proteklih 8 godina. Točno je da je Srđan Marinić od ove godine profesionalac u Društvu Marjan. S obzirom na količinu zatečenih nepravilnosti u Javnoj ustanovi, bilo je sasvim normalno i opravdano, ako se istinski želi prići rješavanju problema, da to netko radi profesionalno. Upravni odbor Društva zaključio je da to bude osoba koja se i do sada najviše bavila problemima u Park šumi Marjan, a to je predsjednik Društva Srđan Marinić. Kako su se problemi počeli rješavati i prokazivati uzročnici problema, tako su otpočeli i napadi na Društvo Marjan, odnosno na predsjednika Društva. Sredstva dodijeljena Društvu Marjan dodijelilo je Gradsko vijeće u svrhu obavljanja redovne djelatnosti, kao djelatnosti od interesa za Grad Split. Sasvim razumljivo je da onima koji Marjan doživljavaju kao građevinski resurs ili kao poligon za zadovoljavanje svojih interesa, nisu u interesu promjene u smislu poštivanja zabrane gradnje, prometa i sličnih nedopuštenih radnji.

Zanimljivo je i da je autor prozivke bio među onim gradskim vjećnicima koji 2011. godine nisu vidjeli ništa sporno u tome da se npr. gradi restoran na Prvoj vodi i koji je bio protiv predloženog moratorija za gradnju u Park šumi Marjan, a koji je predložilo i tražilo upravo Društvo Marjan.”

S.T.

0 comments