Baldasar diže spomen-ploču deložiranim osobama iz devedesetih

I to u ulici Ruđera Boškovića, gdje su deložacije bile najbrojnije, odmah pored spomenika IX. bojni HOS-a.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uznemiren sve većom percepcijom Splita kao radikalno desničarskog gnijezda, odlučio je stati tome na kraj. Prema pouzdanim izvorima iz Grada Splita, gradonačelnik, koji voli slušati i Thompsona i Cohena i Arsena Dedića, namjerava u duhu sveopće pomirbe kojoj teži, uz spomenik IX. bojni HOS-a Rafael vitez Boban, postaviti još jedno obilježje.

Riječ je o spomen ploči deložiranim osobama tijekom devedesetih godina, kojih je, prema nekim informacijama, najviše bilo baš u ulici Ruđera Boškovića, gdje je postavljen već spomenuti spomenik X. bojni HOS-a. Prema pričama tadašnjih aktivista iz pojedinih je ulaza desetokatnica, kakve u Boškovićevoj prevladavaju, počišćeno između deset i 20 stanova.

Kako se priča po Banovini, Baldasar je već okupio ljude, koji su se devedesetih pokušavali spriječiti deložacije,  kako bi se prikupili  svi potrebni podaci o imenima očeva, majki i djece, koji su prisilno napuštali svoje stanove.

Na taj način Baldasar namjerava, kao i mnogo puta do sada, zadovoljiti sve. I one koji su izbacivali i one koji su izbačeni.

Što o svemu kaže Marko Skejo, predsjednik Udruge IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, ne znamo jer nismo uspjeli doći do njega, premda nas  izvori bliski Baldasaru uvjeravaju, kako je gradonačelnik nagovorio predstavnike ove udruge da se ispričaju za sve deložacije,koje su počinili pripadnici njihove postrojbe.

Ne zna se točno  kad će Baldasar sa svojim prijedlogom izaći pred Gradsko vijeće, ali kako saznajemo lobiranja su već u tijeku. Za podignutu ruku, kako neki tvrde, Baldasar nudi gradske prostore, koji nisu evidentirani na popisu gradske imovine, a nalaze se na atraktivnim lokacijama kao što su Bačvice.

STav

 

5 comments
Portal STav
Portal STav

pogledaj.to, jeap, dogodine na isti datum :P

Mislav Kekez
Mislav Kekez

dobra baza za 1. april, šta je najgore pari mi u njegovom stilu

Slatka Mala Marijana
Slatka Mala Marijana

A kako bi bilo da se Baldasaru digne spomenik za glupost i oprtunizam? Zar nebi bilo bolje i moralnije da Baldasar pokrene pitanje obestecenja za delozirane ili cak povrat stanarskog prava gdje je to moguce?

Marko Borota
Marko Borota

Uz indexovu najbolja aprilska šala danas.