Baldasar “brine” o Društvu Marjan

“Sve udruge koje primaju donacije iz proračuna u situaciji su da će im se do kraja ove godine smanjiti sredstva. Društvo Marjan samo je ranije upozoreno da ne stvara nepotrebne troškove s obzirom na to da će im sigurno biti isplaćeno manje novca sukladno raspoloživim sredstvima u proračunu, a to će biti regulirano rebalansom”, odgovorio je gradonačelnik Ivo Baldasar na upit zašto je tek ovog mjeseca obaviješteno Društvo Marjan da će im financijska potpora biti smanjena od listopada, dakle, od mjeseca ranije, javlja Radio Split.

Zanimljivo je da rebalans proračuna još nije donesen, a mnogi drže kako je to  jedina zakonska procedura kojom se ova financijska potpora može skratiti. Je li posrijedi odmazda Grada Splita, koja je uslijedila nakon kaznene prijave koje je Društvo Marjan podiglo protiv odgovornih osoba u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan i to zbog osnovane sumnje u dugogodišnje protuzakonito djelovanje tog “upravitelja” najvećeg zelenog brda u Splitu – opravdana je špekulacija s obzirom na to da je obavijest o smanjenju godišnje potpore stigla samo dan nakon što je Društvo Marjan na tribini održanoj početkom prošlog tjedna informiralo javnost o razlozima podizanja kaznene prijave.

Podsjećamo da se iz gradskog proračuna za djelovanje Društva Marjan izdvaja 150 tisuća kuna na godišnjoj razini, a prema svemu sudeći, retrogradno bi se ta sredstva smanjila za 30 tisuća kuna. Grad Split, bojimo se s obzirom na dosadašnja postupanja, ima drugačije razvojne vizije Marjana, naročito njegovih južnih padina, koje su zacijelo najatraktivnije “građevinske” parcele na cijelom splitskom poluotoku te se moraju, možda i pod svaku cijenu, privesti svojoj svrsi. Društvo Marjan koje se tome konstatno protivi, nema sumnje, najveća je smetnja ovakvom “građevinskom pothvatu”.

S.T.

0 comments