Aktivizam za početnike i zlonamjernike

Upravni odbor Društva Marjan reagirao je na nebulozne optužbe o sukobu interesa i profesionalizaciji rada udruge.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Upravni odbor Društva Marjan u potpunosti i složno stoji iza svoje odluke o profesionaliziranju rada Srđana Marinića u Društvu Marjan. Izbor Srđana Marinića, predsjednika Društva Marjan, osobe koja se i do sada najviše bavila problemima u Park šumi Marjan, držimo sasvim legitimnim, opravdanim i razumnim. Nije slučajnost da su napadi na Društvo Marjan, odnosno na predsjednika Društva, krenuli upravo kad je započela revizija financijskog poslovanja Javne ustanove i kad se krenulo s rješavanjem dugogodišnjih problema u njenom djelovanju.
No Društvo Marjan nije profesionaliziralo predsjednika Marinića zbog njegovog rada u Upravnom vijeću Javne ustanove, koliko god je važnost tog rada velika.

To je učinjeno zato da bi i on i Društvo preko njega što učinkovitije djelovali u najširem spektru borbe za Marjan. Park šuma Marjan još uvijek nije primjereno zaštićena od strane nadležnih institucija, a sami građani najbolje znaju koliko toga u njoj bi trebalo popraviti i unaprijediti. Opseg posla koji nas čeka je ogroman, i činjenica da ga najistaknutiji član Društva može raditi kroz zaposlenje na puno radno vrijeme je izniman doprinos našoj radnoj efikasnosti. Nama je iznimna čast da će nas i ubuduće predstavljati Srđan Marinić. Također, želimo pojasniti proceduru financiranja Društva Marjan. Grad Split u dosadašnjim proračunima uopće nije predvidio financiranje “udruga, neprofitnih organizacija i pojedinaca” za djelatnost Zaštite prirode, kao što je predviđeno za ostale djelatnosti ustanova i udruga u kulturi Grada Splita. Ukazali smo na taj propust i to kao udruga koja je utemeljila zaštitu prirode u Splitu i ujedno zatražili od Gradskog vijeća da se redovna djelatnost Društva financira kao i druge udruge čija je djelatnost proglašena od interesa za Grad Split, što je Gradsko vijeće prihvatilo prilikom izglasavanja proračuna – stoji u priopćenju kojeg potpisuju svi članovi Upravnog odbora Društva Marjan, Ljubomir Jelavić, Goran Mrdaković, Duška Boban, Ana Mikačić, Robertina Tomić, Ana Višić, Srđan Cicarelli i Luka Duplančić.

S.T.

0 comments