Akcija prikupljanja pomoći za izbjeglice u Srbiji

ADRA – HRVATSKA, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, B.a.B.e., Centar za mirovne studije i Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije pokreću akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice u Srbiji.

Na osnovi prikupljenih informacija od organizacija koje pružaju pomoć velikom broju izbjeglica koje stalno pristižu u Srbiju tražeći put ka razvijenim zemljama Europske unije i vremenske prognoze kojom se najavljuju zahlađenje i padaline, mole se građanke i građani da, ukoliko su u mogućnosti, prikupe specifične stvari kako bi pomogli izbjeglicama.

Popis stvari koje nedostaju je sljedeći:

a) obuća za odrasle i djecu
b) odjeća za odrasle i djecu
c) kabanice i kišobrani
c) higijenske potrepštine (pelene, ulošci, paste za zube, sapuni i sl.)
d) vreće za spavanje
e) mali šatori
f) voda u bocama
g) konzervirana hrana spremna za konzumaciju – paštete, tunjevina, sardine i sl.

Pomoć se prikuplja na sljedećim adresama:
U Zagrebu -  B.a.B.e., Selska 112 a (dvorišna, zelena kivi zgrada) i ADRA, Rakovčeva 26 (od 9 do 17 sati) i u ulici Đure Deželića 77 (od 17 do 20 sati) te u Županji – Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije, Županja, Aleja Matice Hrvatske 4 (od 9 do 17 sati).

Moguće je izvršiti i novčanu uplatu na račun ADRE-Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, IBAN: HR5923600001101582233; za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABAHR2X s naznakom Abeceda solidarnosti – pomoć za izbjeglice.

 

J.F.

0 comments